Lees ons blog

De voordelen en nadelen van een keramische tafel

Voordelen en nadelen keramische tafel

Een keramische tafel van NextTable is een aanwinst voor ieder interieur. Of je nu kiest voor een eettafel, salontafel, sidetable, tuintafel of wat anders, met keramiek zit je altijd goed! Een tafel van keramiek geeft een exclusieve uitstraling. Benieuwd naar alle voordelen en nadelen van een keramische tafel? Wij zetten ze voor jou op een rij in dit blogartikel.

``Een keramische tafel is puur gemak``

Voordelen keramische tafel
Stijlvol design

Met een keramisch tafelblad haal je een prachtig design in huis en ervaar je de voordelen van een onverwoestbare tafel. Keramiek heeft het chique uiterlijk van marmer of een andere soort natuursteen, maar is veel onderhoudsvriendelijker dan deze materialen. In combinatie met een hoogwaardig tafelonderstel van gepoedercoat staal uit ons assortiment heb je een tafel die een leven lang meegaat.

Bestand tegen schimmels en zuren

Bij een keramisch tafelblad hoef je je geen zorgen te maken over zuren of schimmels die erin trekken en beschadigingen aan het oppervlak veroorzaken. Keramiek is bestand tegen allerlei chemicaliën en alkalische producten en is bovendien niet poreus. Waar marmer en andere natuursteensoorten hierdoor moeilijk te onderhouden zijn, is bij keramiek het tegenovergestelde het geval.

Kleurvast en vlekbestendig

Keramiek is kleurvast en bestand tegen vlekken. Dankzij deze eigenschappen zijn keramische tafels bijzonder makkelijk te onderhouden. Vlekken afkomstig van onder andere wijn, vet of jam zijn in een handomdraai te verwijderen met een spons en water. Doordat het keramische tafelblad eenvoudig schoon te maken is heeft dit een 100% hygiënisch karakter.

Kras- en schokbestendig

Een keramische tafel is heel erg krasvast en daarbij ook nog eens schokbestendig. Dit wil zeggen dat er geen krassen worden veroorzaakt als je bijvoorbeeld je sleutels of andere voorwerpen op de tafel gooit. Daarnaast is keramiek schokbestendig, zodat het tafelblad niet wordt beschadigd bij schokken of slagen. Hierdoor is een tafel van dit materiaal ideaal voor dagelijks gebruik in een gezin.

Bestand tegen hitte en vorst

Bovenop al deze voordelen is een keramische tafel hittebestendig. Zo is het bij veel gerechten mogelijk om geen onderzetters te voorzien en de pan rechtstreeks op de tafel te zetten. Keramiek kan namelijk tegen hoge en lage temperaturen zonder dat het materiaal beschadigd raakt. Een hete pan op het keramische tafelblad neerzetten is dus geen enkel probleem.

alleen maar goed nieuws dus?

Nadelen keramische tafel
Niet onverwoestbaar

Veel grote nadelen heeft een keramische tafel niet. Echter betekent dit niet dat een keramische tafelblad onverwoestbaar is. Zo raden wij bijvoorbeeld aan om niet op de tafel te gaan staan of extreem te belasten. Blad kan veel hebben maar bij hele hoge puntbelasting kan er een beschadiging ontstaan. De randen van een keramisch blad zijn iets gevoelig voor beschadigingen als je er bijvoorbeeld heel hard en met een zwaar voorwerp tegen stoot.

Iets hoger geprijsd

Een tafelblad van keramiek is iets hoger geprijsd dan bijvoorbeeld een tafelblad van hout. Met een blad van natuursteen of marmer scheelt het echter niet veel. En ten opzichte van deze alternatieven gaat een keramiek blad veel langer mee!

Wat zeggen anderen?

Wij kunnen je veel vertellen over de voordelen en nadelen van een keramische tafel maar we verwijzen je ook graag naar de mening van VT-wonen over bladen van keramiek. Lees hun artikel hier.

Keramische tafels van NextTable

Ben jij ook verkocht aan het luxueuze uiterlijk van een keramische tafel? Neem dan een bijvoorbeeld een kijkje in ons assortiment keramische eettafels en ontdek de mogelijkheden die er zijn bij NextTable. Met de looks en voordelen van keramiek ben je verzekerd van een uitstekende aankoop!

Uitgebreid assortiment keramische tafels

Alle soorten keramische tafels

Laat een reactie achter